woensdag 10 augustus 2011

De aanhouder wint....

Nou, dat 'Never give up' was wel heel toepasselijk de laatste dagen. Ik kondigde al aan dat ik wel het een en ander zou moeten gaan ontdekken. Dat bleek behoorlijk goed te kloppen. Het bleek weer eens dat verdwalen in menu's en submenu's niet echt moeilijk is als je een nieuw programma leert gebruiken.
Heb je eindelijk ontdekt hoe je een bepaalde instelling moet veranderen, wil je dat later weer aanpassen: kun je niet meer herinneren hoe je dat gedaan hebt.
Geduld (met jezelf) is een schone zaak.

Vandaag ook enthousiast aan de slag om een nieuw wifi-modem te installeren dat Ziggo mij heel aardig had gezonden. Ik had het al een aantal dagen uitgesteld. Mijn verwachting dat het probleemloos zou verlopen was niet zo hoog. Vorige week bij mijn dochter bezig geweest zo'n zelfde modem te installeren en dat lukte toen van geen kant! Zelfs niet met de hulp van de telefonische hulpdienst. Daar moest dus een echte installatiemonteur aan te pas komen.
Ook bij mij leek het allemaal niet goed te verlopen. Ik besloot echter alle rare meldingen en reacties die niet klopten met de handleiding maar gewoon te negeren en mijn eigen gevoel te volgen. Tot mijn verrassing (toch wel!) ging alles goed!

Het kost wat tijd, maar gelukkig was het vakantie en regent het nogal eens. Ook dat helpt dan. 

 

0 comments: